Egy a tucatból

What Happened to Monday

2019. május 30. 13:10 - Kergeboci

Hét Nővér

Egy érdekesnek ígérkező jövőkép, valószerűtlen világrenddel és még kevésbé hihető konfliktus helyzettel. Annyit a magyar cím is elárul, hogy hét nővér körül zajlik a történet. Egy olyan jövőben járunk, ahol a túlnépesedés kétségbeesett rend szabályozást követel meg világ szerte. Egy családnak, törvényileg, csak egy gyermeke lehet, a testvérek lefagyasztásra kerülnek. Egy ilyen világba születik bele hét nővér, kik apjuk segítsége révén, egy közös személy azonosság mögé bújva élik le életüket úgy, hogy mindegyik a hétnek csak egy, a nevének megegyező napján hagyhatja el a házat, felöltve a közös álcát, melyen nővéreivel osztozkodik. Csak hogy egy nap, egyikőjük nem tér haza.

A sci-fi vagy dísztópia stílus elégé a háttérben marad, ez inkább egy kisebb költségvetésű, de annál korrektebb akció jelenetekkel és kamera kezeléssel rendelkező, végi szórakoztató B kategóriás akció film. Keveset ül le, a története sem merül szociológiai-filozofikus mélységekbe. Ellenben a body count meglepően magas. Teketória nélkül képes oylan karaktereket kíirni a történetből, akiknél nem számítottál erre.

A kötelezően kitalálható csavarra még lép egy meglepőt és meghatót a végén, a lezárása pedig nagyjából az amire a film felétől kezdve számítunk. Ettől függetlenül, vagy inkább ezek mellett is, nem lehet kifogásom, nem bántam meg ezt a két órát.

Értékelem: 7

Hét nővér (2017) on IMDb

Műfaja: akció, krimi, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8314869894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása