Egy a tucatból

Wonder Woman + Wind River

2018. január 24. 13:42 - Kergeboci

Wonder Woman + Wind River - Gyilkos nyomon

Volt szerencsém két csodálatos zenével és még annál is gyönyörűbb színésznővel büszkélkedő filmet megtekintenem. Egy jót és egy kevésbé jót.

Wonder Woman

Nem ez volt a jó. Igaz, nem is az én stílusom. Szuperhősös film, annak minden vonzatával. Rém gagyi történet, röhejes párbeszédek, a legbénább jelenetek jól belassítva, nulla vagy megkérdőjelezhető mondanivaló. A látvány világ legalább tűrhető volt, és a karakterek közötti kissé esetlen, romantikus, már már naiv kapcsolat, egész jól állt a két főszereplőnek. Egy kicsit az Amerika kapitány második részére hasonlított, ahol szintén, a stílusához képest, viszonylag kevés szuperhősködést, és több karaktert építgető történet vezetést kaptunk. Így inkább a pozitív irányba lejt nálam is a mérleg.

Értékelem: 6

Wonder Woman (2017) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, fantasy



Wind River - Gyilkos nyomon

Taylor Sheridan triplázása, forgató könyv írás tekintetében. Ismételten nem váltotta meg a világot, de az a hangulat, amit megteremtett, utánozhatatlan. Ismételten westernes hangulat, ezennel a jelenben és valahol fent északon, hóban, fagyban és a kilátástalanság világában előadva. Nyomasztó, fájóan depresszív és lassú. Minden percben emlékeztet minket a halálra, az elmúlásra. Amikor pedig akció van (3 db jelenet a 1,5 órából), akkor az gyors, naturalista és kíméletlen.
HA hasonlítani kellene, nekem a Hell or High Water jobban bejött, de ez is mély nyomokat hagyott. Pisszenés, jóformán moccanás nélkül végig ültem, csak egy whiskys poharat szorongatva, amiből elfelejtettem inni. Szóval hatásos, de nagyon nem ajánlott mindenkinek.

Értékelem: 7

Wind River - Gyilkos nyomon (2017) on IMDb

Műfaja: krimi, dráma, misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1713599953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása