Egy a tucatból

War for the Planet of the Apes

2018. január 02. 09:41 - Kergeboci

A majmok bolygója: Háború

A vietnámi háború egy tragikus végű összecsapását átélvén a Szövetség (Fellowship) elindult Mordor felé, hogy megkeressék az igencsak elmebeteg Szauron Harrelson-t. Útbaigazítást is kapnak a Zöld szemű (a jó) Szméagoltól, de hőseink így is hamarost Schindler listájának táborában találják magukat. 28 Nappal Később jól megtervezett Nagy Szökést végrehajtva szorulnak kettős tűz közé a támadó világháborús sereg és a Holnap után jégzuhataga közé, hogy végül Mózes vezesse el népüket az Ígéret földjére.

Ja, a film minden egyes eleme ismert, látott, ne adj Isten, még talán lopott is. Mégis, az írok és a rendező, olyan szépséges egésszé gyúrták össze, hogy egy másodpercre sem tűnt fel, hogy több mint két órája nézem. Megható, izgalmas, látványos, minden tekintetben kielégítő. A fenébe is, volt hogy szorult a torkom, pár majom (és néha ember) sorsa miatt.

Kaptunk némi magyarázatot, hogy globalice mi is eshetett (esik majd meg) a világ többi részén. De külön plusz pont, a rengetek visszautalásra a 68-as nagyremekre (Alpha és Omega (jó, ez talán a második vagy harmadik régi részben volt), Nova, a vírus, a tó, stb)

Értékelem: 7

A majmok bolygója: Háború (2017) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, dráma

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8113540513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narxis 2018.01.08. 22:33:45

Szar vagy mint a többi tucat blog.
Buzi.
süti beállítások módosítása