Egy a tucatból

Logan

2017. március 08. 16:22 - Kergeboci

Logan

Egy igazán erős mozi élmény volt. El tudom képzelni, azok számára akik közel érzik magukhoz a karaktereket, milyen drámát élhettek át, de nekünk, kicsit távol állóknak sem okozott csalódást. A film sikeresen bevont engemet is azzal, hogy egy visszautalások nélküli, naturalista ábrázolásmódú, igazán véres és koszos road movie hangulatot szolgáltatott.

Itt a naturalista nem a kiontott belsőségek mutatását jelenti (ilyent azért nem kapunk), sokkal inkább test közeliket olyan kiöregedett hősökről, akik már csak halovány lenyomatai régi énjüknek. Ráncok, sebek, könnyek minden mennyiségben.

A cselekmény elégé rosszul van ütemezve, sokat és hirtelen ugrálunk a lassú, karakterközponti beszélgetések és a gyors, véres, általában pusztakezes akció jelenetek között. Ettől függetlenül mindkét stílus jól áll a filmnek és a főszereplőinek is. A történet is nagyjából annyi, amennyit vár az ember, de amivel azt kitöltötték, a karakterek közötti beszélgetések, a kilátástalanság, a nyomor képei, azok mind bőven elviszik a filmet a hátán.

És nem utolsó sorban nagyon sokat számított, hogy a kamera kiment a zöld hátteres szobákból a szabadba. Igazán élmény számba ment a por, a homok, az erdő, a hegyek, a kukoricás, minden, amit e másfél-kettő órában bejárunk a szereplőkkel.

Értékelem: 7

Logan (2017) on IMDb

Műfaja: akció, dráma, scifi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr10012322835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása