Egy a tucatból

De grønne slagtere

2017. január 09. 11:11 - Kergeboci

Zöld hentesek

Rég óta itt volt a listámon. Mivel a főszerepben Mads Mikkelsen található, és az IMDB-n 7 pont felett van, gondoltam így az SW után, nézek egyet teljes estés mozifilmet Mikkelsennel. Én és az ötleteim..

Az események két (később három) értelmi képességekben korlátozott, antiszociális személy körül forog. Kettő közülük hentes. Az egyikük izzadós, mindenki által lenézett, ambícióval rendelkező tag. A másik nem szeret az emberekkel beszélgetni, és van egy ikertestvére, aki komában várja sorsát, és.. ennyi a karakterük. Nos, ők el akarnak szakadni a jelenlegi munkaadójuktól. Mivel kell a pénz, és az előbb említett ikertestvér elég sok pénzt örökölt a szüleitől, ezért őt gyorsan le is kapcsoltatják a lélegeztető gépről, annak reményében, hogy így békében távozik az élők soraiból. Ettől viszont nem meghalni támad kedve, hanem felébredni, és még jobban beleripacskodni az amúgy sem túl érdekfeszítő történetbe.

A pénzügyi problémák ezen túl nem részesei a történetnek. A vevőkör annál inkább. Ugyan van a párosnak egy speciális pác szószuk, de azt korábbi munkaadójuk kegyetlenül leminősített, így nincs benne bizadalmuk. Ráadásul a bolt nyitása sem kezdődik túl jól. Konkrétan egy vevőjük van csak, az is a már említett munkaadó, aki befolyásos emberek számára készít vacsorát, de nincs a saját üzletében már tartalék hús. Amit viszont ezektől a srácoktól kap, az kicsit más.

A fagyasztóba ugyanis bennragadt és halálra fagyott egy éjszakára a villanyszerelő, és izzadós főszereplőnk kétségbeesésében szépen felaprítja és eladja, mint csirke hús. A lakomának híre megy, mindenki majd megörül a termékért, így másnap már hosszú sor kígyózik a bejárat előtt. Nosza, mi a levont következtetés mindebből? Az, hogy a nép, ember húst akar. Így hát beindul az éjszakai áldozat keresés és aprítás, amiből a néző semmit nem lát, így még csak véres vagy izgalmas részt sem kapunk, csak a fekete komédia és a két nem normális ember hétköznapjaiba nyerünk betekintést. Ami nem csak unalmas, de még idegesítő is.

A filmet 4 részletben tudtam végig nézni, ebből az utolsó 15 percet is majdnem félbe hagytam. Eredeti nyelven talán jobban megfogott volna, ez a sajátos Dán hangulat, de a felírat annyira értékelhetetlen volt, hogy kénytelen voltam magyar szinkronnal nézni. Nem tudom, ez rántott e ki a film világából, vagy az alapból olyan, ami nem az én ízlésemnek felel meg, de kényelmetlen volt nézni. Minden karakternek egy darab érzelmet sorsoltak ki, és azt az egyet kellett a film egésze alatt előadniuk. A szövegek erőltetettek voltak, a karakterek közötti kémia iskola példája az egymás melletti elszínészkedésnek, a történet nem túl eredeti de legalább unalmasan tálalt, a végső megoldás pedig kimondottan röhejes.

Nagyon sajnáltam a rászánt időt. De láthatóan másoknak nagyon is bejött.

Értékelem: 3

Zöld hentesek (2003) on IMDb

Műfaja: vígjáték, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7712111159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása