Egy a tucatból

Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

2015. szeptember 02. 10:41 - Kergeboci

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

 

Ha a hype előtt látom, jobban értékelhettem volna.

A film így is több mint jó, de miután piedesztálra emelték, egy hibátlan filmre számítottam, azt akartam látni. Nagyon nem az. Művész és geek film, rengetek utalással, és apróbb nagyobb beszólásokkal (ezt kicsit erőltethették volna még jobban) a szakmának, bírálóinak és befogadóinak. Ehhez elég sok, nem túl néző barát elemet használ fel. Elvont, túlzó eszközökkel operál (képi és hangi világ, színészi játék terén egyaránt).


Operatori munka szuper jó, Főleg a vágások! Néha-néha feltűnt, hogy itt volt egy, de ez az ember (arc) közeli, állandó mozgásba lévő kamera, nagyon be tudott húzni a filmben, és átjött az egy snittes hatás, amit el akartak érni. A vágás és operatőri Oscart már vágnám is hozzá (bár ezt anno megelőlegeztem a Grand Budapest Hotelnek is, de hát az itt most ezt elvesztette (részemről))

Aa színészek mindegyike lubickol a szerepében, a történet és a narráció érdekes és élvezetes. És rettentően egyedi alkotás. Érdemes volt megnéznem.

Értékelem: 7

Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) on IMDb

Műfaja: Dráma, Szatíra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr867752872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása