Egy a tucatból

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

2015. szeptember 01. 16:45 - Kergeboci

Az elátkozott: Robert Durst halálos élete

 

Nem igazán film, mert 6x50 perces részekbe lehet megnézni. Nem teljesen sorozat, mert nem színészek szerepelnek benne. Ez egy dokumentum film, egy milliárdos család sarjáról, akit 3 gyilkossággal hoztak összefüggésbe az élete során. Az egyiket önvédelemnek be is vallotta már korábban, és a hátborzongató körülményektől eltekintve (nőnek öltözve élt a szomszédban, az "önvédelem" után feldarabolta a holtestet, a rendőrség elől menekülésben élt pár hétig), fel is mentették a gyilkosság vádja alól.

Ez év márciusáig szabadlábon élt, amíg is egy két éve készített dokumentum film összevágása során, a vágó egy érdekes részletet nem talált a mikrofon felvételek között.

Hátborzongató. A filmeket nézve az ember, könnyen elfeledkezik róla, mit is jelent valójában az "Igaz történet alapján" felírat. Itt konkrétan, az az ember mesél a kamerának, akiről ez az egész szól.

A történetet és a főkarakter érdekességét leszámítva is érdemes végignézni, mert nagyon jól van vágva, nagyon szépen van felépítve, részről részre tartani tudja a feszültséget.

Értékelem: 8

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015– ) on IMDb

Műfaja: Dokumentumfilm, Dráma, Életrajzi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr767751390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása