Egy a tucatból

Insidious Chapter 2

2015. szeptember 01. 16:34 - Kergeboci

A gonosz háza 2

 

A film szorosan az előző részt folytatja, ott ahol azt abbahagyta, és van benne egy egész jópofa visszautalás is a korábbi történésekre.

Sajnos a misztikum, egyrészt az első résznek köszönhetően, másrészt, mert minden kérdésre szinte azonnal az arcunkba tolták a választ, teljesen kiveszett. Ráadásul itt az eleje óta tudjuk a gonosz nevét, történelmét, ismerjük őt (egy-két apró csavar azért szerencsére volt vele kapcsolatban, de ez édes kevés).


A para faktor még gyengébb mint az első részben volt, köszönhetően az előbb említettnek, és annak, hogy az első részt is a gagyi irányba toló, de ott csak a végén megjelenő "szellem írtók", itt a film legeleje óta szerepelnek. Minek kell egy horror filmbe két Tom és Jerry karaktert bele erőszakolni?

Kár érte. A kamera kezelés is felemást. Egyrészt sok jelenetnél erősen észrevehetően javult, másrészt beraktam vagy 10 percnyi kézi kamerás felvételt, aminek semmi keresni valója nem volt itt. Sem a történet sem az ijesztgetések nem követelték meg, konkrétan 1 db jelenetben használták ki.

Kár érte.

Értékelem: 5

Insidious: Chapter 2 (2013) on IMDb

Műfaja: Dráma, Horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr847751382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása