Egy a tucatból

Ghostbusters II

2024. június 22. 18:14 - Kergeboci

Szellemirtók 2.

Az első rész után, nem is volt kérdéses, hogy újráznom kell a folytatást is. Főleg, ahogy azt már megjegyeztem, ez az a rész, melyre valamiért jobban emlékeztem.

Meg kell hagyni, mint film, jobban meg van szerkesztve. Sokkal egységesebb, kerekebb, van egy felépített váza. -Vagy csak most volt egy nyugodt 2 órám, és jobban rá tudtam figyelni. Viszont az előnyei mellett, pont megvannak a hátrányai ennek is annyira, hogy a két film nálam közel hasonló megítélés alá kerüljön.

Az első részben ugyanis maga a szellemirtó kultusz jobban működik, még akkor is, ha panaszkodtam rá, hogy kevés. Itt még kevesebb. Bár tény, ötletesen reflektál a korábbi rész sikereire (ahogy behozzák a reklám zenét, vagy az, ahogy piaci árúnak használják a Szellemirtó nevet), de az egész mégis sokkal családiasabb, sokkal giccsesebb, nyálasabb lett.

Ez utóbbi mondjuk szó szerint.

És bár ténylegesen a Szabadság-szobor és Vigo számomra sokkal emlékezetesebb "karakter" maradt, mint a kulcsok őre és a mályvacukorember, azért ez a szeretet mindent megold és NY együtt énekel jelenetek, nálam is kiverték a biztosítékot.

Sigourney Weaver ismételten csodálatos, bár a szerepe pontosan ugyan annyi, sőt még kevesebb is mint az első részben. A főszereplők ismételten jól elvannak, a játékuk talán egy hajszálnyival kevésbé hakni szagú, mint korábban.

Az effektek ismételten látványosak, de érthetetlen módon, most sem lettek túlhasználva. Lehet hogy csak a 2000 évek utáni érzés dolgozik bennem, de én azért erre jobban rámentem volna, látván a háttér munkát, az elkészített vázlat rajzokat, bábukat.

Mindenesetre ismételten jól szórakoztam rajta , és még biztos meg fogom nézni az első résszel együtt, nem egyszer.

Értékelem: 7

Ghostbusters II (1989) on IMDb

Műfaja: akció, vígjáték, fantasztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7818433295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása