Egy a tucatból

The Invitation

2021. december 24. 16:10 - Kergeboci

A meghívás

Watchlistem következő állomása pont az a film, amit magamtól is simán megnéztem volna, ha szembe jön. Mint a Free Guy esetén, ránézésre tudod, mit fogsz kapni.

És tényleg. Aki látott már életében thrillert, annak túl nagy meglepetéssel nem fog szolgálni a film. Cserébe viszont, egy szépen felépített thrillert kapsz.

A film ügyesen játszik a kételyekkel, az egyik percben egyértelműnek látszik, hogy mi zajlik itt, de a következő pillanatban már ki is derül, hogy nem így van. NemTom NemHardy (Logan Marshall-Green) tökéletesen hozza azt a karaktert, akivel a néző egyértelműen azonosulni tud, az első percektől kezdve hideg fejjel, kétkedően figyeli a szektásodott baráti körét, együtt kiabálva a nézővel, hogy itt valami nincsen rendben.

Majd jön a hangüzenet és a teljes összeomlás (ami a helyszín körülményei miatt, csoda hogy nem jött el korábban). Nem egy világmegváltó, újszerű alkotást, de egy lassan építkező, feszültséget és kételyeket fenntartani képes thriller-horror-t kaptunk.

A rengetek foreshadowing és John Carroll Lynch jelenléte garantálja a film végét és a csavart, így szerintem másodszori nézésre is kb ugyan azt tudja adni, mint elsőre, így az újranézés inkább csak hangulat függő, a történet nem igényli.

Értékelem: 6

The Invitation (2015) on IMDb

Műfaja: dráma, misztikum, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4316792340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása