Egy a tucatból

Get Out

2018. február 05. 09:51 - Kergeboci

Tűnj el!

Egy erős rendezésű horror(?)/thriller, talán nem teljesen eredeti történettel, kifacsart, Kevin Smith vagy Simon Pegg féle ötletekkel. Bőven elég ennyi ahhoz, hogy igazán megosztó alkotás legyen, legalábbis az én szememben.

A történetről annyit, hogy egy fekete srác meglátogatja fehér barátnője még fehérebb rokonait, ahol elégé furcsa, már már agymosott bőrszín-társaival kezd el találkozni (nem mintha a falu/város közössége nem lenne már enélkül is elég furcsa). Hogy mi áll a háttérben, szépen kiderül, nem fog igazából nagy csavart tartogatni a történet veleje. A szatirikus áthallása talán az, ami kicsit jobban megdobja az átlagnál, igaz, ítt is a rendező korábbi munkássága, a Comedian Central-os Key and Peele sketchek néha mintha fel-feltörni szeretnének a felszínre. Szerencsére ez nem történik meg, cserébe elégé sajátos, egyedi megvalósítást láthatunk.

A rendező és a forgatókönyv jelölést még értem is, a főszereplő is egész jól játszott, bár a karaktere néha elégé introvertált volt (nem csak akkor.. amikor..). De legjobb film díjnak a közelébe nem engedném, akármilyen polkorrekt világban is élünk. A hangulat feszült, parázni nagyon nem fog az ember, talán a humoros részek kicsit rontanak is a beleélésben. Ahogy már említettem, a szatirikus felhangja viszont elég sok újdonságot nyújt, biztos, hogy kevés hasonló alkotással találkozhattunk mostanában.

Értékelem: 7

Tűnj el! (2017) on IMDb

Műfaja: horror, misztikum, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1413635270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása