Egy a tucatból

The Shallows

2016. október 10. 14:04 - Kergeboci

A Zátony

Ez egy nagyon egyszerű mozi. Adott a téma: cápatámadás és szörfözés. Nincs túl bonyolítva, sőt.

Adott egy szép testű leányzó, a főszereplő. Igazából rajta, és a cápán kívül nagyon más nem is szerepel. A főbb tulajdonsága, hogy szép teste van. Ennyivel szerintem a rendező meg is elégedett volna (megnézve a többi "szereplőt"), de szerencsére sikerült a leányzónak más téren is megnyilvánulnia. Igazából, egy percre sem lógott ki a szerepből, és bár nem kapott túl kidolgozott karaktert, amit hozni kellett, azt szépen hozta.

A film felvezetése, bár kicsit klip szerű, de rendkívül hatásos, és a képi világ, a kamera kezelés kifejezetten első osztályú volt.

Azonban a feszültséget rosszul adagolja. Ahol igazán beindul, ott már a rossz CGI és a cápa röhejes cirkuszi showja megöli a hangulatot. Karakter felépítésnek, mondanivalónak sok helye nincs, cserébe a film sem hosszú, talán még másfél óra sincs meg. Bőven látni rosszabbat is, egy szörfös-cápás filmre vágyó, pont azt kapja, amire számít. Néha jó egy ilyen faék egyszerű egyenes filmet is megnézni.

Értékelem: 5

The Shallows (2016) on IMDb

Műfaja: dráma, horror, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4211785985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása