Egy a tucatból

The Bourne Identity

2016. szeptember 19. 12:40 - Kergeboci

A Bourne-rejtély

 -= muszáj lesz SPOILEReznem, mert nehezen tudom meghatározni, mi az ami elmondható, mi az ami nem. Szóval ha még nem láttad, először nézd meg. Előjáróban: nem bánod meg =-

Talán mert ez a legelső a filmek közül, ez hatott rám a legjobban (az első három alapján nyilatkozva). A történetet gondolom a legtöbben ismerik. Bourne-t, lövésekkel a hátán halásszák ki, miközben ő amnéziától sújtva, semmire sem emlékszik. Cserébe kitűnően harcol puszta kézzel, ért a fegyverekhez, igazi kém trükkök vannak a tarsolyában. Elindul hát kinyomozni, ki is ő valójában, és mi történt vele.

A film, a maga korában biztos egy adrenalin bomba volt, ma már, főleg a többi részt megnézve, inkább azt mondanám, hogy egy normálisan, nyugodtan felépített történet, amibe az akciók, agresszív események, elég hirtelen és váratlanul csapnak le, hogy aztán egy jó 3-10 perc pörgéssel kápráztassák el a nézőt.

A látvány itt még kimért, a végharcot leszámítva szinte végig világosban látjuk a történetet. Az akciók ütősek, a francia házban zajló verekedést legalább kétszer visszapörgettem. És természetesen már itt beköszönt a film széria névjegyévé vált autós üldözés, ahol egy mini-t alakít át a főhős, lényegében vasreszelékké. Azért a rendező kvázi kimértsége itt is tetten érhető, elég csak megnézni, hogy záródik ez a jelenet.

A zene nekem személy szerint nagyon nem jött be, a lezárás annál jobban. Ahogy a Mátrixban, ennél is úgy érzem, hogy a rendező ezt egy darab filmnek szánta, nem egy folytatásosnak.

Akció film rajongóknak kihagyhatatlan darab, senki ne várjon vele annyit mint én, mert lehet ez az első rész, nem fog a legjobban öregedni az évek múltán.

Értékelem: 7

The Bourne Identity (2002) on IMDb

Műfaja: akció, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr411723119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása