Egy a tucatból

Foxcatcher

2015. szeptember 02. 09:57 - Kergeboci

 

Na ezzel a jelölttel már megszenvedtem.

A film igaz történet, egy birkózásban jeleskedő testvérpárról és egy őket felkaroló degenerált milliomosról szól. Nem mondom, a színészek és a sminkesek kitettek magukért (ez utóbbiért még a díjat is megadnám nekik), de maga a film, az nem túl jó. Motivációt, magyarázatot az emberek viselkedésére nem kapunk, cserébe a történet vezetés vontatott, mondjuk ki, unalmas. Erre direkt rá is játszik a rendező. A dialógusok darabosak, és lassúak, a zene teljes egészében hiányzik a filmből, emellett nagyon sok jelenetben a párbeszédet is elnyomják, lenémítják, helyette csak zörejek vagy csend van. A feszültséget ugyan ez fenntartja, de főleg csak azért, mert megállás nélkül a film értelmét keresi a néző. Aztán jön a forduló pont, ami meglepő (és érthetetlen). Majd egy önreflektív utolsó jelenettel lezárják az egészet.

A színészek ettől függetlenül tökéletesen alakítják azt amit kiosztottak nekik. Mindhárom színész megváltoztatta a kinézetét, a hangját, a mozgását. Szinte egyikre se lehet felismerni. Külön öröm volt látni Tatumot ténylegesen színészkedni, karaktert alkotni és előadni. De ennyi a pozitívum.

Értékelem: 4

Foxcatcher (2014) on IMDb

Műfaja: Dráma, Sport, Életrajzi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr107752782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása