Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy a tucatból

It Follows

2015. szeptember 01. 16:24 - Kergeboci

Valami követ

 

Elég nagy baj, ha egy horror filmről az alábbi kisfilm jut az ember eszébe:

 

Pedig az alap ötlet egész érdekes. Nemi aktus során terjedő átok, mely következményeként, valami elkezd követni (egész jó fogamzásgátló reklám lenne, bár itt ténylegesen az aktus is elég a bajhoz.. hmm.. egész jó felekezeti üzenet lehetne). Bár egy ajtón már nem tud bemenni, de valaki mindig beengedi. Ha utol ér, megöl, és az előző átadót kezdi el üldözni újra.

Mondjuk az üldözés erős túlzás, mert csak sétál. Meglőhető, elfuthatsz előle, de előbb utóbb beér a gyök kettő tempójával. Mondjuk egy-két lottó ötös és egy végtelenig járt Föld körüli úttal azért gondolom bőven előtte lehet járni, csak nehogy utol érd valahol. Plusz átadható, de ha a másik nem túl ügyes, hamar vissza száll az emberre.

Gondolom ennyiből leesik, hogy nem voltam oda érte. Rettentő lassú, már már unalmas film. A legtöbb szereplő gondolkodását meg sem próbálom érteni. A vége nagyjából a szokásos, az amire számítottam.
Egyik pozitívuma viszont, hogy nem jump scare-ekkel ijesztget, hanem megpróbál feszültségben tartani. Ez a 1,5 órából kb 20-25 percben sikerül is. Valamint a kamera kezelés néhol egészen kreatív.

Igazából nem veszít az ember sokat ha megnézni, ez az összesen 25 perc is viszonylag eloszlik a filmben, így talán még valami élmény is okozhat, de túl sokat ne várjunk tőle. Maximum pozitív csalódás lesz (sok jó kritikát hallottam róla, így biztos lesz olyan akinek be fog jönni).

Értékeltem: 4
(avagy a 4 néha jobb mint az 5)

It Follows (2014) on IMDb

Műfaja: Horror, Thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr287751354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása