Egy a tucatból

Insidious

2015. szeptember 01. 16:32 - Kergeboci

A gonosz háza

Tudom, hogy mindennek amellett kellene szólnia, hogy ez ne tetsszen, mert a színészi játék keményen a padlót súrolja, a jelenetek, a hang hatások, a jump scare-ek, mind mind ezerszer ellőt klisé parádé volt, mégis volt egy olyan hangulata, ami a másfél órás filmből legalább 40 percig tartó lúdbőrözést hozott elő belőlem.

A történet nem túl új: ijesztő hangok a házban,. megmozduló tárgyak, megjelenő szellem alakok. Valami megszállta őket, és nem ereszti többé a családot. Aztán jönnek a szellemirtók és bohóckodnak egyet. A film ennél a pontnál kezdett sajnos átcsapni tragikomédiában. De az eddig tartó út, egész borzongató volt.

Mentségükre legyen mondva, előálltak egyféle magyarázattal, mi miért történik. Kicsit túl is magyarázták. A történetbe elég sok mindent bele akartak sűríteni, így pár dolgot gyorsan összecsaptak (pl az apa az egyik másodpercben hitetlenkedik és elzavarja a médiumot, a másik másodpercben pedig sírva hívja vissza őket (ugye azok a klisék?!) Ha nem látta volna korábban azt, amit lát, még talán el is hittem volna, de így nagyon erőltetett és gyors volt)

Cserébe legalább ellőttek egy két csavart (semmi kiszámíthatatlant), amiből a legutolsó egész jól visszahozta a film korábbi hangulatát.

Szó se róla, kellemeset csalódva fogok tudni nem aludni (legalábbis békésen biztos nem) - úgy látszik ezt pont jó hangulatba sikerült megnéznem.

Értékelem: 7

Insidious (2010) on IMDb

Műfaja: Dráma, Horror, Misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr167751380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása