Egy a tucatból

Friday the 13th Part III

2024. április 22. 09:55 - Kergeboci

Péntek 13. - III. rész: Véres kirándulás

Kicsit vicces, hogy a számozás formátumában sem tudtak ön-azonosak lenni.

Főleg, hogy a film, struktúrájában egy az egyben ugyan az mint az előző rész.

Csak most nem a tóparti kempingben, hanem a vidéki pajtában járunk. További különbségek: a szereplőknek egy kivételével, már annyi karakterük sincs, mint eddig. Azt az egyet, meg jaj inkább be se tették volna.

A kamerakezelés mérföldekkel olcsóbb és szarabb, cserébe olyan "innovatív" 3D-s jeleneteket kapunk, mint az arcunkba pattogó pattogatott kukorica, meg a fel-le ingázó jojó.

Szerencsére a fehér gyilkos vágás helyett, véres kaszabolós jelenetek vannak, előkerül a hokimaszk, és a főgonosz jelenléte az első fél órában, még kvázi félelmetes is. Aztán az 5 percenkénti kamu ijesztgetések meg is ölik az egész hangulatot (és ez kitart a legutolsó, első részt megidéző jelenetig is, ahol konkrétan más sírva röhögtem a filmen).

Mindezek mellett is, ez talán kevésbé fájt mint az előző rész. Köszönhetően annak, hogy ha már slasher műfajként van definiálva, el is kezdett úgy viselkedni.

Értékelem: 5

Friday the 13th: Part 3 (1982) on IMDb

Műfaja: horror, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5118387139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása