Egy a tucatból

The Guard

2022. október 24. 14:46 - Kergeboci

A guardista

Az egyik fórumon előjöttek a buddy movie-k, és a felsorolások között megakadt a szemem az alábbi filmen. Ezt nekem már valaki ajánlotta. IMBD watch list ledolgozás indul.

A tapló vidéki rendőr, alapvetően egy jó téma egy buddy moviehoz. Főleg ha erre még rátesznek egy lapáttal, és helyszínnek Írországot teszik meg ("I'm Irish. Racism is part of my culture"), kicsit sem szokványos, furcsa karakterekkel.

A stílus tekintetében az In Bruge-re hajazz, nem csak a színészek miatt, csakhogy ezt a kevésbé sikeres idősebb tesó csinálta, nem a fiatalabb. Kevés akció, sok párbeszéd, az is olyannyira angol/ír, hogy felírat nélkül megérteni sem lehet. Néha azzal együtt sem.

A film tele van megmagyarázhatatlan jelenetekkel. Valahogy teljesen evidens, hogy a fentebb említett tapló rendőr orosz klasszikus irodalmat olvas, a kábítószer csempész meg Nietzsche-t idéz. De ezen kívül is vannak itt még furcsaságok (az ott a cápáknál az akváriumnál, az is, mi volt?)

A forgatásra költött összeg nagy részét valószínűleg a helyi kocsmákba verték el, és a történet sem sokkal több, mint a rossz zsaru jó dolgot cselekszik, mert éppen olyanja van (jó, mondjuk egy az életére törő bérgyilkos, elég jó motiváció tud lenni). De, illetve ezzel együtt is, az angolos/ír hangulat, a zseniális beszólogatások (pl.: IRA taggal való beszélgetés során: "There were gay lads in the IRA?" - "Mmm... one or two. It was the only way we could successfully infiltrate the MI5."), a casting és a színészek játéka, ha (számomra) nem is a legemlékezetesebb, de piszok szórakoztató 1,5 órát hozott össze.

Értékelem: 6

The Guard (2011) on IMDb

Műfaja: komédia, krimi, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr217961614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása