Egy a tucatból

The Power of the Dog

2022. március 07. 10:38 - Kergeboci

A kutya karmai közt

Ahogy a 2 órás film utolsó 15 percében kiderül, ez egy lélektani krimi. Addig pedig csak egy lélektani huzavona.

Rossznak abszolúte nem mondanám, inkább csak feleslegesnek. Legalább látunk pár erőteljes színészi játékot (kiemelvén Benedict Cumberbatch-et és Kirsten Dunst-t), valamint kapunk egy jó adagnyi feszült, nyugtalan légkört. Azt azonban kicsit túlzásnak érzem azt, hogy mennyire felhype-olták azzal a szlogennel, hogy "végre egy film, ami hagyja gondolkodni a nézőit". Úgy látszik, ennyire alacsonyan van a léc, hogy dicsőítjük, azt, hogy egy film nem elszavalja, hanem bemutatja az érzelmeket. Yeeaaa (?)! Tény, kell a sorok között olvasni, de melyik jó filmben nem kell? 

A helyszín amúgy érdekes, a modernizáció hajnalán a még hátramaradt vad nyugatnak egy elfelejtett szegletén járunk. Kicsit Red Dead Redemption hangulatom támadt. Csak egy kicsit. A történet ellenben nem túl vad, nagyon lassú, nagyon visszafogott, nagyon szófukar. Egy komplexusok hadával küszködő férfi toxikus hatását kísérjük végig, amivel szép lassan megfojtja környezetét. És egy erre adott elégé végleges reakciót. Lekötött, de nem egy olyan film, amit még egyszer elő vennék bármikor is a jövőben.

Értékelem: 6

The Power of the Dog (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, romantikus, western

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1317774100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása