Egy a tucatból

Fear Street: 1994

2021. augusztus 30. 17:59 - Kergeboci

A félelem utcája 1. rész: 1994

Érdekes kísérlet, lényegében egy 5 órás film 3 külön részre szedve. Ha jól hallottam, így lehetőség volt 3 korszak 3 különböző horror stílusában alkotni egy-egy omázs filmet. Tehát prekoncepcióval indítok. 1994, jöhet egy Sikoly vagy valami 90es évekbeli tini horror.

Ez egy egész jó kezdés volt. A zene és a neonfényben pompázó pláza azonnal elhelyezett a korszakban. Kicsit ugyan átverve éreztem magam, látván Maya Hawkot, nem tudtam hirtelen nem a Stranger Thingsre gondolni. Végül is a csapat dinamika és a szereplők szintén, inkább a 2000es tini horror filmjei elevenedtek meg, hiába volt az a rengetek 90es évek elejei kikacsintás a filmben. A Sikoly után érzés szerencsére sokáig kitart, igaz kapott némi démoni (boszorkányos) megszállós csavart is.

Jó kis menekülős horror volt, meglepő halál esetekkel, és jó adagnyi cafatos véres gore jelenetekkel. No nem egy trancsír filmről van szó, de a tini horroroknál azért kegyetlenebbre sikeredett. Nem egy világmegváltó, de friss és izgalmas, sőt, azt kell mondanom, hogy ötletes szórakozni való volt.

Értékelem: 6

Fear Street: Part One - 1994 (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, horror, misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8816674624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása