Egy a tucatból

Old

2021. július 28. 23:13 - Kergeboci

Idő

Volt "szerencsém" premier előtti vetítésen megnézni, köszönhetően az Otherworld Filmklub szervezésének. Hát.. kösz srácok.. tényleg nem kellett volna.

M. Night Shyamalan újabb ámokfutása, igaz, itt azért több dolgot is találtam, ami a helyén volt. Először is a hangulata, egy picikét a The Witch vagy a Hereditary atmoszféráját idézi, ezzel a sok nagyon furcsa jelenettel, még furcsább emberi viselkedéssel és egyfajta kimért, visszafogott tempójával.

Másrészt, az alap ötlet, nem is rossz. No nem a fordulat és ok-okozati viszony, az egyszerűen röhejes. Hanem az öregedés témája, hogy percek alatt látja a szülő leperegni hogy a gyermeke felnőtté válik, és fordítva, látni a gyerekeknek ahogy a szülők lassan (mármint gyorsan) leépülnek, elgyengülnek és végül elmúlnak. Nehéz téma, ahogy a születés, a betegségek lefolyása, mind hordoz magában bőven potenciált ahhoz, hogy egy jó történet kerekedjen belőle.

Aztán jön Mr. Rendező, és megoldja, hogy az egész egy kínos és nevetséges katasztrófába forduljon át. Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy mindezt tényleg szórakoztatóan tette, mert bár néha majd lefejeltem a padlót fájdalmamban, mégis okozott egyfajta .. nem is tudom.. mazochista élvezetet számomra. Csak legközelebb ezt a Kémkölykök szintű arc közeli kamera kezelést, vagy a "nagyon sejtelmes" nem mutatjuk a kamerában az embereket megoldásból, lehet legközelebb jócskán visszavenni!

Adná magát a 3 pont az "értékelésem"-ben szereplő "idő" szó miatt, de azért nem ment teljesen pocsékban az a filmtekercs, ami megszenvedte a felvételt.

Értékelem: 4

Old (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, misztikum, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2916641790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása