Egy a tucatból

Stowaway

2021. május 05. 12:08 - Kergeboci

A potyautas

 

Túl sok negatív kritikát és pontot kapott, alacsony költségvetésű, egyszerű scifi. Tény, a forgatókönyvből és a karakter kidolgozásból jócskán fel lett áldozva a technikai részek előnyére, melyek azonban egyáltalán nincsenek is kifejtve. Lassú, lényegében egy helyszínen játszódik, egy darab "akció" jelenettel, szóval elismerem, hogy sokan nem fogják szeretni (ahogy az látszódik is a pontokból). Engem viszont már a díszlettel megfogtak. A szerény költségvetés kevesebb CGI munkát engedett meg, így lényegében végig egy (ténylegesen felépített) díszletben járunk, mely kicsit jobban a realitás felé vitte el a hangulatot.

Mostanában láttam, a Smart Every Day tengeralattjárós részeit, és pont említve voltak ezek a széndioxit égető tartályok, de még ezen kívül is voltak olyan technika apróságok vagy éppen újdonságok, melyek érdekesek lehetnek, szóval jó lesz ezen részleteknek utána menni. A vége felé történtek vizuális megvalósításában nem vagyok teljesen biztos (hogy tényszerű volt-e), de majd kiderül. Láttam Scott Manley kitett mostanában videót a filmről, szóval megvan már az after programom is.

Én (főleg ez utóbb említett név olvastán) kicsit szárazabb technikai filmre számítottam, de szerencsére nem mentünk át Kerbal Space-be és nem minden a retrograde és prograderől szólt. Inkább csak használta a film a technikát, de nem magyarázta. És ez volt igaz a drámai részre is. Csak megmutatta, de nem magyarázta, egy kicsivel több, vagy a forgatókönyvben meglévő személyes drámák (pl az "öreg" parancsnok vívódása, vagy a biológus otthon hagyott élete) jobb kidolgozás igényelt volna, de egy egyszeri élménynek így is tökéletesen elment.

Értékelem: 6

Stowaway (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, scifi, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7816523102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása