Egy a tucatból

Promising Young Woman

2021. április 21. 19:10 - Kergeboci

Ígéretes fiatal nő

Bosszú film, egy nagyon sajátságos stílusban, és nem éppen a megszokott történettel. Pont ez a szokatlanság áll neki jól, egyszerre ad neki egyfajta tini filmes hangulatot és egy kicsit Black Mirror-os sötétséget. Egy kicsit katyvasz így az egész, és ezen az sem segít, hogy a közepe nem hogy leül, de átvált valami párkapcsolati romantikába, bár tény, hogy így a majdnem vége, elégé nehéz és kényelmetlen. De a legvége legalább hozz némi elégtételt.

Bár, azt azért meg kell említenem, ha már korábban kibuktam a propaganda filmekre, hogy ez az alkotás is elégé demagóg. Itt minden egyes férfi ember, egy utolsó alja szemét. Itt azért ezt kicsit jobban meg tudom bocsátani, mert a film jellege itt ezt talán meg is követeli, nehéz lenne bosszút állni azokon, akik nem érdemlik meg.

A hangulat és történet szokatlanságára még szépen ráerősítenek a színek használatával és a zene választással. Ez utóbbi mondjuk nekem nem volt ínyemre, de azt az egy számot ki kell emelnem: Toxic. Sosem hittem volna, hogy sikerül egy Britney Spears számból egy ilyen remek horror témát kicsikarni. Szóval a megvalósítás ott volt, bosszú filmnek elment, szórakozni elszórakoztam rajta a valójában súlyos témája ellenére is.

Értékelem: 6

Ígéretes fiatal nő (2020) on IMDb

Műfaja: krimi, dráma, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4716508812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása