Egy a tucatból

Onward

2021. március 20. 19:27 - Kergeboci

Előre

Annyira ötletes külső mögé rejtették, hogy elég lassan esett le, mennyire egy átlagos történet is van ilyen szépen becsomagolva. Mert hogy az alapja (és kb minden esemény szála és karaktere), nem több egy ezer éves klisénél. Adva van két testvér pár, az egyik a város különce, nagy hangú, hiperaktív, magasról tesz mások véleményére. Még a saját öccse is szégyelli őt egy kicsikét. Az öcsi a visszafogottabb, meghúzódó, barátok nélküli, félénk srác, mindenféle különleges képesség nélkül, beolvadva a mindennapi szürkeségbe.
Mindaddig, míg bele nem kerülnek a nagy kalandba, mely során szembenéznek félelmeikkel és egymás iránti érzelmeikkel. Kiderül, hogy a félénk testvérnek hatalmas ereje/képessége van, amit használva felülkerekedik szorongásain, míg a másikuk furcsa hóbortja és elvont szokásai életmentő és irány mutató információkként szolgálnak a kaland során.
Először közelebb kerülnek egymáshoz, majd jön az összeveszés, és a végső csatában kibontakozó felismerés, ahol rájönnek hogy az egész kaland valójában kettejük összetartozásáról szól.. bla-bla-bla..

Ez a hihetetlenül unalmas alaphelyzet viszont tényleg remek körítésben van tálalva. Ez a fantázia világ remekül kidolgozott és részletes, elég bárhol megállítani a filmet, és biztos talál az ember rajta valami apró érdekességet. Az elvadult (és elfajzott) unikornisokon át, a háziállattá szelídített sárkányon keresztül bőven kapunk némi vicces társadalom kritika féleséget is, de a hangsúly elsősorban a humor faktoron van, nem akar a film semmi komolyba belefolyni. Mondjuk a végső drámai szál egész felnőttesre sikeredett, tetszett hogy milyen visszafogottan kezelték a fiú-apa drámát a végén. Nem túl hosszú, gyerekeknek felnőtteknek is szórakoztató alkotás.

Értékelem: 6

Előre (2020) on IMDb

Műfaja: animáció, kaland, komédia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6216471912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása