Egy a tucatból

Green Book

2020. július 19. 21:18 - Kergeboci

Zöld könyv: Útmutató az élethez

Ezerszer látott tanmese az előítéletekről, arról, hogy két teljesen különböző (és világnézetű) ember végül hogyan hat egymásra, hogyan változnak kicsikét jobbá, elfogadottabbá, hogyan ismerik meg a másikat és saját magukat.

60-as évek amerikájában járunk, ahol Viggo Mortensen karaktere egy olasz negyedben él és dolgozik. Előítéletes ugyan, de csak egy picit. Jó pénzért munkát vállal egy zongoristánál (Mahershala Ali), aki látszólag a fehérek kőgazdag életét éli, elszakadva gyökereitől, talán le is nézve azokat. Ahogy a filmben is elhangzik, ő nem fekete, de a fehérek se fogadják be. Idegen. És bizonyítani akar. Így tehát a mélyen rasszista déli államokba indul neki turnézni.

Pontosan az történik, amire számítunk. Bajba kerülnek a bőrszín miatt (és egyéb hovatartozás miatt), és közben mindketten jobb emberré és baráttá válnak. Pozitív hangulatú film, nincsenek benne mély drámai pillanatok, ami annak indul, az is nagyon gyorsan átvált romantikus minden megjavul jelenetekké. Hangulatos, jó zenével megáldott, jó színészekkel előadott szórakoztató darab, valós történet alapján. 

Értékelem: 6

Zöld könyv: Útmutató az élethez (2018) on IMDb

Műfaja: önéletrajzi, dráma, vígjáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8516037324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása