Egy a tucatból

Bone Tomahawk

2016. szeptember 20. 14:27 - Kergeboci

Csontok és skalpok

Most nézem csak IMDB-n, hogy 2015-ös film. Ahhoz képest jó sokat vártak a magyar mozik (tippelem: csak a művész mozikba lehet megnézni), a bemutatással.

Először is, a 18-as karika indokolt. Másodszor, nagyon erősen nem randi film. Ehhez képest szinte csak párokat láttam a moziba, és nem úgy tűnt, hogy mindkét fél élvezte volna a filmet.

A Csontok és skalpok, egy érdekes próbálkozás, amiben a klasszikus western (nagyon nagyon nagyon lassú kibontakozás, rengetek beszélgetés, realista és gyorsan végződő összecsapások) elemeit egészítették ki a kannibál horror filmek (test közelből bemutatott csonkolások, belezések, ahol a "gonosz" nem túlvilági, hanem nagyon is emberi) elemeivel.

A végeredmény: oké. A film ezen elemeket nem keveri ténylegesen, inkább egymás után használja fel. A felütés (a film első percre) a kannibál horror elemmel kezdődik, ahol egy kényelmetlenül közeli és lassú nyaknyiszálásnak lehetünk szemtanúi. Utána jó egy óra klasszikus westernes csapat összeállás és a pusztában barangolást élhetünk át, rengetek karakterek közti beszélgetéssel, amelyek alig mozdítják előre a cselekményt, számomra mégsem voltak unalmasak, és végig lekötöttek. Utána van egy fél órás tényleges mix, ahol a western összecsapás és némi horroros beütéssel kavarodik, csak azért, hogy a leszámolás már tényleges kannibál filmbe forduljon át.

Tehát aki egy jó westernt akar látni félig megkapja, de sokkolni fogja a brutalitás, aki horrorra számít, meg majd halálra fogja unni magát, a végéig. Ráadásul nem mindenhol olyan brutális a film, mint amilyen lehetne.

Rendes gyomorgörccsel jöttem ki a vetítésről, és még mindig nem igazán tudom, hova tenni ezt az alkotást. Az biztos, hogy érdekes próbálkozás, engem végig lekötött, a szereplőkkel együtt tudtam érezni, így nem bántam meg hogy megnéztem. Többször viszont nem fogom.

Értékelem: 6

Bone Tomahawk (2015) on IMDb

Műfaja: kaland, dráma, horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5611730893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása