Egy a tucatból

Fire of Love

2023. március 05. 10:39 - Kergeboci

A szerelem tüze

Dokumentumfilm Katia and Maurice Krafft-ról, egy vulkanológus házaspárról, akik 91 nyarán felmentek egy hegyre, és többé nem tértek vissza.

Lélegzetelállító felvételekkel mutatja be, e két ember lenyűgöző odaadását a vulkánkutatás iránt, köszönhetően annak, hogy rengetek háttéranyagot hagytak hátra az évtizedek alatt. Na meg hogy hihetetlen közelségben fényképezték és filmezték a láva folyamokat, kitöréseket. A narráció ugyan némileg ront az összképen, de ez még így is egy remek dokumentum film.

Bár az elmúlás témájával már az első percekben foglalkozik, ez a vége felé egyre hangsúlyosabbá válik. Armareoban történő kitörés, és hogy a hatóságok nem hallgattak a vulkanológusokra, 22 ezer ember halálát okozta. Ez az esemény inspirálta őket, hogy elkezdjék a szokásos látványosság helyett, a veszélyekre felhívni az emberiség figyelmét. És ez eredményezte, hogy 91-ben végül "csak" 43-an maradtak a 800 fokos piroklaszt áradat alatt.

Katia és Mauriceról én már gyerekkoromban tudtam, mindig is lenyűgőztek a felvételeik a vulkánok világáról, így aki a vörös-sárga, obszidián-fekete tengerért bármikor is odavolt, annak kifejezetten ajánlott.

Értékelem: 7

Fire of Love (2022) on IMDb

Műfaja: dokumentumfilm, életrajzi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6418064248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása