Egy a tucatból

Writing with Fire

2022. február 21. 12:45 - Kergeboci

Inspiráló dokumentum film a világ egy olyan szegletéből, ahol egy párt képviselője, aki vezetői pozícióra törekszik, nyugodtan kijelentheti azt, hogy a szent tehenek védelme majd meghozza azt az áldást, amitől az ország magától fel fog virágozni. Mondjuk, néha körbe nézve egy-két nevén nem nevezem média/hír forrás szalagcímein, lehet hogy ettől az állapottól mi sem vagyunk olyan nagyon távol.

Mindenesetre indiai alsó kasztbeli, ráadásul női újságírókból álló csoportjának pár évéről és tagjairól, valamint azok pár híresebb, média figyelmet kapó esetéről szól a film. Túlságosan mélyen egyik témájában sem merülünk el, inkább csak ízelítőt kapunk különféle helyzetekről, emberekről, úgy magáról India elszegényedett területeiről. Egyfajta teaser. Betekintés ismét egy olyan világba, olyan élethelyzetekbe, melyeket megtapasztalni azért szerencsére nekünk nem kell és remélhetőleg sosem fog kelleni.

A jelölést még értem, mert a téma tényleg figyelmet igénylő (mondom én ez így könnyű kényelemben a kanapémról úgy, hogy a témával ennél mélyebben soha nem fogok foglalkozni), szóval az érdemeit nem is vitatom el. De azért azt megjegyezném, hogy bőven láttam már jobb (nem csak hatásosabb) dokumentum filmet is.

Értékelem: 7

Writing with Fire (2021) on IMDb

Műfaja: dokumentumfilm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr3617704038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása