Egy a tucatból

ARQ

2021. június 13. 18:06 - Kergeboci

Kis költségvetésű sci-fi, lényegében egy helyszínen (házban) játszódó time-loop történet. A színészi játék teljesen elment, bár semmi kiemelkedőre nem kell számítani. A helyszín nem biztosít túl sok akció lehetőséget, ami kicsit furcsa, tekintettel arra, hogy nem párbeszéd, hanem akció központú a film. A motivációk és a háttértörténet (legalábbis amit megtudunk belőle) végtelenül egyszerű. Adva van A és B oldal, akik háborúznak a lassan kipusztuló félben lévő Föld megmaradt erőforrásai felett. Az egyik tudós felépített valamit, amire mindkét oldalnak fáj a foga, így hát elkezdődik a macska-egér játék.

Aki látott már ebben a témában egy-két filmet (fent említett két oldal ügynökei egy helyszínen egy célért, illetve az időhurok alap helyzet), annak olyan hatalmas csavart nem tartogat a cselekmény (sem a lezárás), mégis sikerült némi ötlettel feldobni ezt a már bejáratott zsánert. Nem mondom, hogy nincs tele fájdalmas lyukakkal az egész, mert bizony tele van, de a fokozottság, amit beleszőttek a történetben, add némi extrát ahhoz, hogy egy közepesnél jobbra értékeljem.

Értékelem: 6

ARQ (2016) on IMDb

Műfaja: akció, sci-fi, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5216592730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása