Egy a tucatból

Soul

2021. március 28. 20:31 - Kergeboci

Lelki ismeretek

Ez volt az a szikra, ami hiányzott az Onwardból. Az előzetes képek alapján azt hittem, hogy ez egyfajta Inside Out rip-off lesz, de sikerült kellemesen meglepnie a filmnek. Nem csak hogy ötletes, de kifejezetten újszerű lett, nem csak a külső csomagolás, de maga a történet is. Persze a mondanivaló rég ismert univerzális mondandó az életről, életcélról, elfogadásról, de ahogy azt felvezették és elmesélték, az egyszerűen remek.

Emelet a technikai téren is tudott villantani. Igaz, nem is vártam semmit a kicsit életszerűtlen karakterektől, de a mozgás, a hangszerek használata, a színek, és elsősorban a tömegjelenetek, annyira látványosak voltak, hogy nem lehet okom panaszra. Emelet a Terry és Jerryk megjelenítése és használata, a dimenzió ugrások szintén hoztak be némi újdonságot, a szem számára jóleső csemegét.

Az egyetlen "baj" a filmmel, hogy annyira nem újszerű mint mondjuk a Spider-Verse, se nem annyira összetett mint az Inside Out, de még így is bátran említhető mellettük egy lapon ez az alkotás is. Talán ha hamarabb jött volna, emlékezetesebb maradhatott volna, de így is egy felemelő, életigenlő, szerethető film lett.

Értékelem: 8

Lelki ismeretek (2020) on IMDb

Műfaja: rajzfilm, kaland, vígjáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7616483242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása