Egy a tucatból

The King

2020. december 28. 12:34 - Kergeboci

V. Henrik

Kosztümös film egy jól ismert történelmi eseményről és személyről, kicsikét szokatlan köntösben. A film realista, mocskos, sáros és könyörtelen. Szemlátomást kevés pénzből készült, így nincsenek nagy totálok, hatalmas díszletek és brutális tömegjelenetek, de cserébe levisz minket a szereplők közvetlen közelébe, testközelben élhetjük meg a szegény várost, az intrikáktól túlfűtött királyi udvart, a belekben és sárban fürdő hadteret. A fegyveres összecsapások sem a látványos kardpárbajokban merülnek ki, két-három kardcsapás után, ha az ellenfél még talpon van, jön a földre terítés, birkózás és hasba-nyakba szurkálás, hogy mielőbb kivérezzen a másik.

Jól áll neki ez a naturalista stílus, és ez a súlyos nyomasztó hangulat. A film nem gyors, nem látványos. Sokkal inkább a szavaknak van súlya, sem mint a tetteknek. A karakterek nagy része introvertált, így látványos színészi játék sem fogja elvinni a showt. De azok megformálása remek, mindenkinek volt személyisége, és mindenki teljesítette amit kell. Személy szerint alig várom hogy a főszereplőt Paul Atreides szerepében láthassam.

Érdekes film volt, bár nekem kicsit felhypeolták előtte, így kicsit kevesebbet nyújtott mint amit vártam. Egy biztos, a stílusa emlékezetes marad.

Értékelem: 7

The King (2019) on IMDb

Műfaja: életrajzi, dráma, történelmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5116359932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása