Egy a tucatból

David Attenborough: A Life on Our Planet

2020. november 23. 07:56 - Kergeboci

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon

Érdekes rálátás világunkra egy olyan ember szemén keresztül, aki testközelben végignézte és átélte az elmúlt 90 évben véghez vitt pusztítást a természetben. Éppen ezért, egy kifejezetten pesszimista és/vagy sokkolóan ható riasztgatásra számítottam. És félre nem érteni, van belőle bőven, szerencsére az állat pusztulások véres képeit a háttérbe szorították, de már azt is rossz látni és hallani, hogy veszi el az emberiség az élőhelyek több mint felét a világon (és ennek milyen kihatásai vannak az egész világra).

Szóval igen, a problémára való felhívás a célja Attenboroughnak, de itt és most, sokkal optimistább szemlélettel zárta ezt a "tanúvallomást", sem mint azt gondoltam volna.

Gyönyörű képekkel ellátott útmutató, iránytű egy lehetséges jövőkép felé, olyan mondanivalóval, melyet sosem árt ismételni, egy olyan szemszögön keresztül, mely csak nagyon keveseknek adatott meg.

Értékelem: 8

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon (2020) on IMDb

Műfaja: dokumentumfilm, életrajzi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4316295998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása