Egy a tucatból

IT (2017)

2017. október 09. 10:01 - Kergeboci

Az

27 év, és Krajcáros visszatért. Néhol parásabb néhol kevésbé mint korábban, de az összkép végül mégis csak lenyűgöző, a több mint két órás játékidő ellenére is. Hálás köszönet az atmoszférának.

Remek adaptálás, ahol nem volt rest a rendező változtatni, még ha talán nem is mindig a jó irányba. De minden kamerabeállításon, maszk vagy cgi megjelenésben, karakter kémián látszik, hogy a projekt a végén biztos kezekbe került.

Ami a filmben rossz volt: a cgi használata. Sok Pennywise jelenet kicsit kidobott a parából az érdeklődve figyelő állapotba.

Ami lehetett volna jobb is: a párbeszédek egy része, a háttértörténetek/karakterek még jobb kibontása. És talán lehetett volna még betegebb, a könyv bőven szolgáltat jobbnál jobb alapanyaggal. Elég csak a film utolsó harmadát megnézni, itt elég egyszerűen megoldották az egészet, mindenféle előkészületek nélkül. Azért, ez kicsit ötletesebben volt az eredeti műben megoldva (könyvre célzok itt természetesen)

Ami jó volt: minden más. A karakterek és a köztük lévő hangulat, ezzel a 80-as évekbeli környezettel, igazi csemege. Igaz, ugyan ez megidéződött a Super 8 filmben és a fantasztikus Stranger Things sorozatba, de aki hozzám hasonlóan ebben a korszakban és később e kor kaland filmes termékein nőtt fel (még ha idehaza is), azt nagyon be tudja szimpantani a film már azelőtt, hogy az rátérne a horror filmes vonulatra (ami kb az 5. percben már meg is történik). Apropó.. az az 5. perc, Pennywise első megjelenése.. Még mindig borsódzik a hátam.
Nem csak a gyerek szereplők, de a bohócot alakító Bill Skarsgard is hatalmasat alakított, minden jelenete, minden szem mozdulata, minden nyálkás csiga mozgása, minden szava hátborzongató és emlékezetes. Eredeti nyelv ajánlott.

A rendező erősen építkezik a jumpscare jelenetekre, de szerencsére emellett jó érzékkel sikerült tetemes adag feszültséget teremtenie, és nem egy jelenet elhúzása közben, remek para-hangulatot teremtenie. A legtöbb horror rész tehát mindkét fronton megállja a helyét.

Nagyon várom a folytatást, bár kicsit sajnálom, hogy ezt a korszakot hátra hagyjuk.

Értékelem: 8

It (2017) on IMDb

Műfaja: dráma, horror, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6212942211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása