Egy a tucatból

Alien: Covenant

2017. szeptember 19. 16:21 - Kergeboci

Lelkes Alien rajongóként is tudtam, hogy rossz lesz, úgy is ültem be rá, de mégis reménykedtem. Legyen bármilyen rossz, beraknak némi vért, kedvenc szörnyemet, rettegést vagy ijesztést, és TALÁN elszórakozom rajta. Nem.

Ennyire ciki, kínos filmre nem voltam felkészülve. A néző közönség felével süllyedtem a székem mélyére én is szégyenemben, pedig igazából nem is nekem kellett volna így éreznem magam. Sebaj, mára már csak a düh maradt.

Annyi érzés és gondolat kavarog bennem a film kapcsán, hogy ugyan úgy nem tudok egy értelmes kritikát megfogalmazni, mint ahogy a film sem tudott egy normális történet vezetést összehozni. De azért címszavakat be tudok dobálni.
Röviden, ami probléma: a színészek, a karakterek és párbeszédeik, a történet, főleg a "teremtés" történet(ek) logikátlansága és kifejtetlensége, az irtózatosan amatőr "fordulatok" (a legbénább forgatókönyvírói és rendezői húzásokkal), a CGI használata az esetek nagy részében (ez inkább volt slenderman film sem mint alien), valamint a hangulat illetve annak a hiánya, Hja, és a furulya. A furulyázás. A FURU... hagyjuk..

Ami jó volt, vagy lehetett volna: a látvány (abban a 20 százalékban, ahol vérengzés van), az elgurult gyógyszer okozta elmebetegségek egy része (bármilyen vérciki is volt az a "barlang" jelenet(ek), azért az ott talált rajzok (H.R.Giger zsenialitása) és egyéb dolgok között, azért volt ötlet, amiből lehetett volna talán jobban építkezni, ha nem lyukas szitát vonnak köré történet gyanánt), valamint piszok jó lehetett volna ez a kézi kamerás képi világ is, HA teremtenek hozzá HANGULAT-ot (rettegés, bujdosás, valami nyomasztót). Istenem, mi volt már az, mikor megtalálták az űrhajót? Mintha csak gombászni mentek volna, és nini, ott a gomba. Semmi erőteljes zene, semmi feszültség, semmi misztikum! Bőven volt hibája az Alien-nek és az Aliens-nek is, de emlékezzünk vissza, milyen gyomor forgató, félelmet keltő hangok és zenék voltak az ilyen jeleneteknél! De talán még a Prométeuszban is.

Enyni, kész, ezt még egyszer nem akarom megnézni.

 

Értékelem: 4

Alien: Covenant (2017) on IMDb

Műfaja: horror, scifi, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8812878328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása