Egy a tucatból

Wag the Dog

2017. január 25. 16:42 - Kergeboci

Amikor a farok csóválja...

Elégé ötletes és érdekes szatíra, ami kicsit odaszól a politikának és a média közeg majd minden szegletének (híradások, propaganda gépezetek, reklámok, film rendezők és producerek), de még a befogadó (néző) közönségnek is.

A film fő témája, maga a producer és annak a munkája. Nem is csodálkoztam, mikor IMDB-ről kiderült, hogy a rendező is többször producerkedett, sem mint rendezett (az egyik írónak is volt ilyen irányú tapasztalata). Ráadásul pont erre a szerepre keresték meg szerintem a film legjobb színészét, Dustin Hoffmant. Zseniálisan hozta a karaktert.

Hoffman és Robert De Niro rettentően jó szövegeket kapott, a szatirikus műfajnak rendesen megágyaztak vele. A jelenetek nagy része rendkívűl szórakoztató, legyen szó a megállíthatatlan ötletelésekről és azok megvalósításáról, akár a hirtelen jött fordulatokról és random cselekményekről.

Mélyen nem szabad belegondolni, mert ezek egy másodperce sem történhetne meg a valóságban (nagyon remélem). A hangulata is, kicsit könnyedebb a témájához képest, szóval ezzel meg kell barátkozni, különben lehet hogy keserűbb szájízzel kell fel az ember. Engem nagyon megfogott, és bátran merem ajánlani.

Értékelem: 8

Wag the Dog (1997) on IMDb

Műfaja: dráma, komédia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1612155395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása