Egy a tucatból

Ghosts of War

2021. június 22. 17:27 - Kergeboci

A háború démonjai

 

A plakátja alapján sokkal rosszabbra számítottam, de egészen a vége csavarig, meg voltam elégedve. Egy második világháborús felállás, nácik, amerikai ejtőernyősök, a háború szörnyűségei. A végzett egy elhagyatott kastélyba sodorja a pár fős kis elit alakulatot, ahol a kényelmes menedék és rengetek étel ital ellenére, az ott leváltott csapat, hanyatt homlok menekül, hátra hagyva mindent. Elég gyorsan kiderül, hogy miért.

A horror műfaj minden tipikus kliséjét megkapjuk, de ezek mind működnek is. Egyrészt a helyszín és a kor add neki egyfajta újdonság érzetét, másrészt, nem nagyon vacakolnak sejtelmes hangulat felépítéssel, bele csapnak a közepébe és rendesen kezdődik az aprítás. Főleg mikor a nácik is beszállnak a létszám ritkításba.
Működött az a "csavar"-nak gondolt rész is, mikor megpróbálják elhagyni a helyett, szintén meglepő volt ez az irány az addig látottakhoz képest. És elkezdtem reménykedni egy fasza kis ötletes lezárásban.

Aztán jött az igazi csavar, ahol kiderül, mi is volt az egész mögött. Nem fogom elspoilerezni, de onnan kezdve, átmentünk vérgagyiba. Nem mondom, hogy nem próbálkoztak valami újszerűvel előrukkolni (bár az alap ötletet láttuk már egy jobb kivételezésben 2011-ben). Itt sajnos a megvalósítása annyira de annyira kínosra és erőltetettre sikeredett, hogy csak ez az utolsó 15 perc képes volt számomra elrontani az egész addigi hangulatot. Csak emiatt megérdemelné, hogy két ponttal rosszabbra tegyem, mert ezzel a lezárással ez a film hibás volt. De értékelem a próbálkozást, és inkább az előtte lévő szakaszra koncentrálok, mely a hangulata miatt egy közepesnél jobb volt, és végig le kötött. Aztán majd pár hét múlva lejjebb viszem, magamat ismerve.

Értékelem: 6

Ghosts of War (2020) on IMDb

Műfaja: horror, thriller, háborús

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7216601620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása