Egy a tucatból

Circle

2020. december 28. 12:43 - Kergeboci

Kör

2020-ban az Among Us sikere után, a film kap egy kicsikét más színezetet, főleg a vége csavar tekintetében. Aki esetleg analóg öreg róka, annak a "Gyilkosos" játékból lehet ismerős kicsikét a felállás. Körben áll huszon valahány ember. Nem emlékeznek hogy kerültek oda, de a körből ha kilépnek, azonnal meghalnak. 30 másodpercenként, valaki véletlenszerűen meghal. Azoban hamar világossá válik, hogy tudják irányítani a halálok sorrendjét, tudnak szavazni, szavazni arra, ki haljon meg legközelebb.

És elindul a kicsinyes, előítéletektől mentes vádaskodás és kiszavazás. Ki az aki feláldozható? A 80 éves öregúr amúgy is a halál közelében van. A 70 éves sincs messze, de hol álljunk meg? 60nál, 50-nél? És mi van azzal, aki szemlátomást börtönviselt. Vagy azok, akiknek gyermekük van, többet érdemelnek? A melegek? A feketék? A rasszista? A sokat kiabáló idegesítő fazon jobb oldalt? Igen, szépen lassan elharapóznak az indulatok. Morális kísérlet, ahol a nézőből is egy szavazó válhat, ha belemerül a filmbe.

Érdekes ötlet, kicsikét szegényes megoldás. A színészi játék az elmegy és a rossz között ingázik, a karakterek néha hiteltelenek. De a végjáték ahova kifut, ezzel a két táborral érdekes (és ténylegesen Among Us-os), és hosszban sem vállal fel túl sokat, 1,5 óra pont bőven elég ehhez a történethez.

Értékelem: 6

Circle (2015) on IMDb

Műfaja: dráma, horror, misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4016359954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása