Egy a tucatból

Marriage Story

2020. február 08. 16:48 - Kergeboci

Házassági történet

(2021 review: úgy látom, nagyon nem ment nekem itt a fogalmazás, ha nem emlékeznék a filmre és az élményeimre, ötletem sem lenne, hogy az első felében mi a fenéről is írok ...)

Lényegében egy színpadi darab (nem egy helyszínes), két remek színész tálalásában. Egyik jelenet követi a másikat, igazi átvezetés, filmes történetvezetés nélkül, ahol annyi történik csak, hogy hol a két főszereplő beszélget, hol egy rakat másik ember. Rengetek a felesleges, időhúzó rész, és a 3 ügyvéden kívül, minden más szereplő vagy idegesítő vagy teljesen felesleges. A történet egy házasság végét mutatja be, amelyben az egyik házastárs úgy érzi, csak úgy tudja a jogát érvényesíteni, ha ügyvédhez fordul. Végül is igaza lesz, cserébe rengetek mocskolódást és a valószínűségét a másik fél életének romba döntését sikerül ezzel megidéznie.

Volt pár kiemelhetőbb jelenet benne, mint mikor az ügyvédek beszélgetnek a házastársak helyett (és közben a két főszereplő arcjátéka), vagy a veszekedés és főleg annak kifutása. Nem lesz jó hangulatod a filmtől. Azt meg kell adni neki, hogy az érzelmeket nagyon erőteljesen át tudja adni. Ennek egyetlen oka van, a színészi játék (az említett karakterek esetében), ami tényleg kimagasló, de ennél többet, számomra nem tudott nyújtani a film.

Értékelem: 6

Házassági történet (2019) on IMDb

Műfaja: komédia, dráma, romantikus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9515465120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása