Egy a tucatból

Dumb: The Story of Big Brother Magazine

2018. március 26. 09:37 - Kergeboci

Nem igazán vagyok járatos abban, hogy hazánkban milyen formában szivárgott át a deszkás életstílus és az milyen hatással volt legtöbbünk életére. Amibe én érintett voltam, az a californiai punk zene, pár bugyuta játék, és a dokumentum film témáját szolgáltató újság "szerkesztői" csoportjából kiváló pár őrült fazon tv-s/netes agymenései, melyet a világ a Jackass néven ismert meg.

Az újságot magát nem ismertem, szerintem akkoriban nem is tudtam annyira angolul, hogy megértsem. Érdekes világban enged bepillantást, ahol pár unatkozó és némi kreativitással megáldott, de jó ízlés hiányában elégé szenvedő skategeek neki áll egy ifjúsági újság terjesztésének. A cél a polgárpukkasztás, ha nem szólnak rájuk, azért, ha rájuk szólnak, még jobban bedurvulnak. Ami eszükbe jut, azt berakják a lapokra. Legyen az meztelenség, öngyilkosságra buzdító cikk, vagy kiskorú kokain fogyasztását bemutató fényképek.

A dokumentum film érdekes, bár elsősorban a szép sorban beköszönő Jackass arcok miatt. Talán rájuk kicsit jobban is fókuszál a film, a kiválásuk utáni újság hanyatlását elég rövid idő alatt lerendezi. Egy kicsit volt szerencsénk belenézni az amerikai punkosodó korszak őrültebb tagjainak lázongásában. Nagyon nem fogunk belátni abba, hogy milyen hatással volt az életükre ez droggal, alkohollal teleszőtt kamaszkor, de a közben köttetett barátságok kiemelésére azért sort kerítenek. Akit ez érdekel, nézze meg. Nagyon mélyre nem ásnak le, a társadalomra, médiára tett hatást (már ha volt), nem kerül elemzésre, csak a korszak megélését mutatja be a részt vevők (és pár híresebb olvasójuk) szemszögén keresztül.

.

Értékelem: 6

Dumb: The Story of Big Brother Magazine (2017) on IMDb

Műfaja: dokumentumfilm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1213780346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása