Egy a tucatból

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

2017. december 17. 08:39 - Kergeboci

Star Wars: Az utolsó Jedik

1. megnézésre

Csak röviden, mert egyrészt még emészteni kell, másrészt újra nézni. Elsőre nem teljesen azt hozta, amit vártam, igaz, sokat vártam. Tetszett az írók bátorsága, hogy sokszor ennyire földhöz ragadtabbak mertek maradni, és bátran mertek beinteni, ha szükséges volt (lásd több fontos karakter eredetét és sorsát).

Nem tetszett, hogy számomra nem jött át az az epikusság, ami a papírra vetett történet súlyából át kellett volna jönni. A karakterek néha túl hirtelen fordultak szembe a korábbi döntésükkel. Túl sok volt a humor/vicces jelenet, amit nem csak időkitöltésnek használtak, hanem igen komoly, drámai jelenetek közepére pakolták be, megint csak lefaragva annak súlyából (ez okozta, hogy már a bad-ass fénykardos párbajok során is csak röhögött a közönség, mert az előző viccelkedős betétek miatt, ott is a komikumot keresték).

Külön-külön, mindegyik jelenet nagyszerű és emlékezetes volt (viccet félre téve, mindegyik, spoileresen órákat lehetne róluk beszélni), csak valahogy nekem most még nem állt össze egy nagy epikus egésszé.

A látvány, a hangulat, dicséretes, szájtátva bámultam végig. A rajongók rengetek kikacsingatásokat kapott az eredeti triólogiára ismét (talán kicsit jobbakat is, mint vártam). A karakterek sorsa külön-külön izgalmas és ötletes (néha kifejezetten merész), bár sokszor a régi sorozatot idézi. Összességében tök jó film volt, megnézzük, többedszeri nézésre felmagasztalódik-e.

Értékelem: 7

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) on IMDb

Műfaja: akció, fantasztikus, kalandfilm, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5713506609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása