Egy a tucatból

The Bourne Supremacy

2016. szeptember 19. 12:45 - Kergeboci

A Bourne-csapda

 -= muszáj lesz SPOILEReznem, mert nehezen tudom meghatározni, mi az ami elmondható, mi az ami nem. Szóval ha még nem láttad, először nézd meg. Előjáróban: nem bánod meg =-

Az első rész úgy tűnik sikeres volt, így hát természetesen folytatni kellet. Jött egy új rendező, és vele együtt egy új stílus világ. Az előző résszel ellentétben, itt már sokkal sötétebb hangulat dominál. Erre erősen rájátszik a komor, szinte csak a zöld és fekete színekkel való játék. Minden jelenet komor és sötét. Cserébe annyi a kamera rángatás, hogy az akciók jó része alig kivehető.

A zene itt már sokat dob a hangulaton. Nem csak pörgősebb jeleneteket élhetünk át, de olyan feszültséget gerjeszt, ami erősen megdobja a film élvezhetőségét (elég csak a Berlin-es két lábon való menekülésre gondolni). De ebben a filmben láthattam a legjobb autós üldözést is, a moszkvai rész, egyszerűen lélegzet elállító. És itt sem egy csúcs kategóriás bömbivel menekül a főhős.

Sajnos viszont sokkal kevesebb jelenet maradt meg belőle, mint az első részből. A történetből sem sok rémlik, annyi hogy generálnak egy indokot (amúgy egy igazi, köpni-nyelni nem tudsz pillanat), és Bourne megy bosszút állni. Cserébe, igazi lezárása sincs a filmnek. Talán a három részből ez tetszett a legkevésbé.

Értékelem: 6

The Bourne Supremacy (2004) on IMDb

Műfaja: akció, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7011723145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása