Egy a tucatból

10 Cloverfield Lane

2016. szeptember 19. 12:12 - Kergeboci

10 Cloverfield Lane

Eddig simán az év filmje. Aki még nem hallott róla, az tudjon róla csak annyit, hogy ez egy kamaradarab thriller, elképzelhetetlen feszültséggel és fantasztikus színészi játékkal, és kemény fordulatokkal tálalva. Akit ez egy kicsit is érdekel, az NE!! nézzen meg róla borítóképet, NE!! olvasson róla kritikát és NE!! nézzen róla trailert. Irány a mozi, még játsszák feliratosan!

Akit kevésbé érdekel, az meg olvasson róla pár dicshimnuszt, szerintem meg fog jönni hozzá a kedve. És ezt az az élmény sem fogja elrontani, hogy megtud pár dolgot a történetről.

Amúgy már a cím is spoileres, a műfaji besorolása is spoileres, de az is, hogy meg kell említeni, konkrétan két filmet kapunk egy áráért. Egy jól tempózott hosszabb thrillert és egy meglepő, feszes akció kisfilmet a végén. Mindkettő a maga nevében élvezetes volt, és bár a befejezésre nem kifejezetten volt így szükség, számomra nem rontott az összhatáson. Tetszett Godman bipoláris játéka, hogy sosem tudod, mikor tör ki belőle az állat, jók voltak a menekülős részek, mikor előle kellett bújdosni, de rettentően jót szórakoztam, mikor a végén átváltottunk scifi-horrorba úgy, hogy a rettegés és a bújdosás továbbra is megmaradt a főszereplő számára.

 

Hát igen, ez az a film, amiről csak spoileresen lehet írni. A filmnek összesen 3 szereplője van, mindhárom tökéletes játékot nyújtott. Már az is spoileres lenne, hogy ki, milyen karaktert keltett életre, egy biztos, John Goodmannak legalább egy jelölés kijárna pár díjkiosztón ezért az alakításért.

Még sok sok sok ilyent szeretnék látni. Mindenki, aki a feszült, elzárt, egy helyszínen játszódó lélektani thrillert szereti, annak ez egyszerűen kihagyhatatlan alkotás.

Értékelem: 8

10 Cloverfield Lane (2016) on IMDb

Műfaja: thriller, dráma, horror, misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1511723013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása