Egy a tucatból

Cowboy Bebop: Tengoku no tobira

2021. november 23. 20:51 - Kergeboci

Cowboy Bebop

Mivel a (bevallottan is B filmes) új sorozat előtt, és még a régi sorozat (itt egy igazán remek ajánló róla) újrázásának a végénél tartok, gondoltam beiktatom ezt a filmet is. Egyszer már ezt is láttam, de semmi nem maradt meg, kíváncsi voltam, hogy miért.

Aki nem ismerné az eredeti animét, annak annyit tudok mondani, hogy a zene (elsősorban a blues és jazz, de van itt pop és heavy metal) keltette hangulatok köré szőtt, noiros és kicsit absztrakt, de elégé melankolikus stílus tánc, mely során a scifi és a western, a nyugat és a kelet motívumai által átfont élményről van szó. Nincsenek világmegváltó gondolatai, de a képi világ és a már említett hangulat, a magasságokba emelik a sorozatot. Nem hibátlan, ohh nagyon nagyon nem, de annyira egyedi és annyira szerzői, hogy nézeti magát.

És ez bizony, igaz erre a filmre is. A hangulat megvan, nem a filmnoir-os, de az erősen melankolikus, depresszív íve remekül áll az amúgy rettentően lassú történet vezetésnek. A 2 óra messze nem indokolt, de be kell vallanom, az egyszerű utca kép látványa, a remek mozgás animációk és a már többször is említett hangulat, engem simán le tudtak kötni.

A történet azonban sajnos nem több, mint amit a sorozat közepes részeiben 15 perc alatt lezavarnak. A komolyabb téttel rendelkező történetek közé tartozik, de messze nem túl emlékezetes. Ami meglepett az a gyilkosságok elég direkt bemutatása, ennyire kegyetlen talán a sorozat nem volt. A vége kicsit összecsapott és hirtelen, valahogy nem akar nyomot hagyni az emberben. Jó volt, simán megéri újra és újra nézni, de messze később, már semmire sem fogok belőle emlékezni.

Értékelem: 7

Cowboy Bebop: The Movie (2001) on IMDb

Műfaja: animáció, akció, krimi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6816762990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása