Egy a tucatból

The Tomorrow War

2021. szeptember 21. 11:50 - Kergeboci

A holnap háborúja

Igencsak ismerős ez a "mentsünk meg a jövőt" projekt a való életből. No nem a témája, hanem a felépítése miatt. Kapkodva összecsapott, az egészét átlátó és irányító vezető vagy összefogó személy nélküli káosz. Egy KKV világban. Nem ott, ahol ennek ilyen hatalmas tétje van (lényegében az emberiség fennmaradása). Ott, ez így teljesen hiteltelen, főleg a film második felétől kezdve. Jó tudom, film, kell a konfliktus, de így megoldva ez nem más, mint egy végtelenül lusta forgatókönyv írás.

Pedig egészen a közepéig, még tetszett is amit látok. Jó a hangulata, szépen építi a feszültséget, melyet képes még azután is megtartani, miután megmutatják a nézőknek a lényeket, melyek azért elég félelmetes és hatékony gyilkológépekre sikerültek. A történet és cselekmény bár már ott is elégé lyukas és klisés volt, melyben túl sok értelemre és meglepetésre nem számítottam, a jelenetek mégis vittek magukkal.

Aztán a felétől elkezd ránk nehezedni az addig ránk lapátol temérdek hülyeség. És ott már elkezd az ember szőrszál hasogatni. Főleg az olyan jeleneteknél, mikor a hasán sebezhető nőstény le van láncolva. Meg kéne ölniük, de sajnos csak kevés mérgük van. Így hát fogják a puskájukat és elfutnak. Khmm.. puska, ravasz, buum, nuku nőstény? Esetleg? Vagy hogy természetesen a film elején felszólaló vulkán mániás középiskolás jön rá az egész világon egyedül, hogy melyik területről jöttek a szörnyek. Ahova persze az egész világból csak a 4 szereplő indul el rendet tenni. Satöbbi, satöbbi.

Jól indult akció film, mely vészesen gyorsan belefullad a totális középszerűségbe. Semmi újat nem tud nyújtani, élvezeti értéke sem túl sok. Cserébe legalább nem bántóan szar és van benne némi Alien/Aliens-es omázs is.

Értékelem: 5

The Tomorrow War (2021) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7416679032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása