Egy a tucatból

Titan A.E.

2021. február 13. 14:00 - Kergeboci

Titan - Időszámításunk után

2000-es rajzfilm, ránézésre fele rajzolt fele számítógépes grafikával. Nem éppen én voltam a korosztály már akkor sem, mikor kijött, mégis megmadtak a karakterek, a látvány világ abból a kevésből, amit akkoriban láthattam belőle (reklámokból, előzetesekből). Még mai szemmel is rámondhatom, hogy ha nem is szép, de kifejezetten érdekes. Szóval gondoltam bepótlom.



Tényleg érdekes ötlettel és világgal kezd, a megvalósítás, a lények és a helyszínek újszerűek, ténylegesen felkeltette a kíváncsiságom. Aztán megszólal az első karakter, felhangzik az első "zene" és elkezdődik a történet. Sajnos.
A történet olyan, mintha egy gyermek rendezetlen ötleteit egymásra pakolnánk. a párbeszédek jórészt vagy kínosra vagy feleslegesre sikeredtek, a karakterek pedig ennél sekélyesebbek már nem is lehetnének. A motivációk, a szereplők pálfordulása(i) teljesen életidegen(ek), a történet befejezése pedig egy gyerekmeséhez képest is túlságosan varázsszerű és fájdalmas. Már csak az hiányzott belőle, hogy a szerelem legyen a megoldás, vagy egy könnycseppből szülessen meg újra a Föld.

Mindezen nem segít sem a 2000 évekbeli szoft rock-punk vagy pop-rock zene, sem az eredeti szinkron hangok sem.. Én eredeti nyelven nézek mindent, még ha az a nyelv perzsa vagy japán, akkor is. Úgy vélem, így kapom meg teljesen azt az élményt, amit a film és főleg a színész nyújtani tud. Itt, nekem negyed óra múlva át kellett állnom a magyar nyelvre, mert hogy az eredeti hangok teljesen élettelen, sótlan fadarabként adták elő az amúgy élő és hiperaktív karakternek ábrázolt szereplőket. Sokat mondjuk a magyar hang sem adott hozzá, de jóval élet telibb lett a helyzet.

A szokásos baromságokra már kitérni tényleg szőrszál hasogatás lenne, hiszen leszögeztem, ez csak egy bugyuta gyerek mese, sajnos meg sem próbál több lenni. Kár érte, mert látszik, hogy itt valakinek volt jó ötlete, a mellék karaktereken látszik, hogy a háttérben talán ezek ki is voltak dolgozva, de a megvalósítás, nagyon félre csúszott. Normális forgatókönyv segítségével, jobb történet vezetéssel, ebből bőven lehetett is volna valami.

Értékelem: 4

Titan - Időszámításunk után (2000) on IMDb

Műfaja: animáció, akció, kaland

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr416425762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása