Egy a tucatból

Dark Skies

2021. február 05. 09:38 - Kergeboci

Sötét égboltok

Egy közepes minőségű, de végső soron elszórakoztató horror. Azt még pont nem tudnám rá elmondani, hogy teljes egészében élveztem volna, de már pont nem annyira rossz, hogy megbántam volna a megnézését. A legfőbb baja az, hogy annyira nem mutat semmi újat, hogy az már művészet. Nem is lesz szükséges klisé fogalmát elmondani az érdeklődőknek, csak annyit kell elárulni, hogy a klisé az a Dark Skies.

Azt azonban meg kell hagyni, hogy egész ügyesen bánik ezekkel a sablonokkal, mindent jól időzítve és főleg a vége felé, hatásosan teszi. Szóval a horrorban kevésbé járatos nézőnek akár még egy kifejezetten pozitív élménye is lehet.

Ami sokkal jobban bántott, az a töltelék. A családi dráma illetve a családon kívüli (baráti körben) megejtett jelenetek, maximum időhúzásnak jók. Annyira fájdalmas végig hallgatni azokat a már ezer helyről betanult mondatokat, hogy esküszöm, a legtöbb szöveget már a karaktert megelőzve, a néző is el tudja mondani. Nem sokat segít az sem, hogy ezekbe a párbeszédekbe vannak elrejtve azok a "zseniális" nyomok is, melyek a végső "csavart" felvezetik. Mondom, ha először látsz ilyent, tök jó. Sokadszorra már unalmas.

Szerencsére nincs túl húzva, és a horroron belül is egy olyan tematikája van a filmnek, ami viszonylag ritkaság mostanság, sőt, a tematikával kapcsolatban felkeresett szakértős részek is stílusosan vannak kezelve, nincs az az agyfasz, amire én először számítottam. Végső soron egynek elment.

Értékelem: 5

Sötét égboltok (2013) on IMDb

Műfaja: horror, thriller, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr3516416624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása