Egy a tucatból

The Invisible Man

2020. március 12. 08:03 - Kergeboci

A láthatatlan ember (2020)

Ezerszer jobb Predator film volt, mint a 2018-as tényleges Predator film :)

Viccet és spoilert félre téve (mert sem a cím, sem a trailer nem árul zsákbamacskát), a történet a régi "szörnyes" filmek modern kori megidézése. Ugyan remekül bánik a feszültség fokozó eszközeivel (a kamera mozgás, a lassú történet vezetés, színészi játék, zene), de egy másodpercre sem hagy kétséget afelől, hogy valójában mi is történik itt. Talán ez az egyik legnagyobb gondja, nekem sokkal jobban bejön az a stílus, ahol eljátszik a film az ember agyával, és megpróbálja megtéveszteni, kétségek között tartani.

A másik problémám az a halom klisé, amivel tömve van a film. Annyira tipikus jelenetek vannak, hogy percekre előre tudod, mi és hogyan fog történni. A "nagy" csavar sem hiszem, hogy túl sok embert meg fog lepni (bár a mozi közönség (megjegyzem, fele tajparaszt volt ismét) nagy része, meglepetten kiáltott fel). A karakterek reakciói, döntései sokszor illogikusak, alap horror forgatókönyv hülyeségek (mert hát el kell vinni a szereplőket a konfliktusig, lehetőleg a legegyszerűbb és leggyorsabb módon).

Mindezek ellenére is, ez egy remek szórakozás volt. A kamera használatnak hála, a film felétől a legérdekesebb helyszínek a vásznon a teljesen üres sarkok voltak. Azért ezt így elérni nálam, nem kis munka. Az üldözési és harci jeleneket feszítettek, remek (az Upgrade film hasonló jeleneteit idéző) koreográfiával és fényképezéssel lettek megvalósítva. A színészi játék (a magyar szinkron ellenére is) teljesen rendben volt. És azért volt egy nagyon emlékezetes rész is (az ebédlős jelenet). Sok újdonságot nem fog adni a film, de arra amire szánták, bőven megfelel.

Értékelem: 6

A láthatatlan ember (2020) on IMDb

Műfaja: horror, misztikus, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr115516190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása