Egy a tucatból

The Omen

2019. január 02. 16:07 - Kergeboci

Ómen

A film mai szemmel már nagyon szájbarágós. Nem csak a történet mesélésben, de a képi világ és a zene is mindig pontosan rámutat, mi is fog történni. Egyszerűen nincs lehetőséged meglepődni.
Gondolom 76-ban ez a feszültség keltés egyik eszköze volt. Nem tudom, nekem a 3 évvel régebbi stílus társa ennél sokkal feszültebb, idegborzongatósabb volt (Ördögöző). Egyedüli kivétel a végén a házban osonás (az is a kutya részéről). Ebből több kellett volna.
Ahogy a gyerekkel megvalósított paráztatásból is. Szintén a fent említett előd emelendő ki ebből a korszakból, ott ez is jobban működött.

Nem hibának rónám fel, mert elsősorban az időnek tudható be, de megemlíteném az elégé vérszegény megvalósítást, gagyibb maszkokat, felhasznált állatbábukat. Ami kevésbé bocsátható meg, az a jól kivehető bokorban bujdosó statiszták (és állatidomárok gondolom), illetve a "kaszkadőr" mutatványok megvalósítása. Erre már akkoriban is jobban oda lehetett figyelni.

Egy múzeumi körsétának megfelelt.

Értékelem: 5

Ómen (1976) on IMDb

Műfaja: horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4714528900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása