Egy a tucatból

Kôkaku Kidôtai

2017. április 05. 19:39 - Kergeboci

Páncélba zárt szellem

A klasszikus cyberpunk történet, az információ áradatból megszülető tudatról. Ezerszer olvasott és látott történet, olyan atmoszférával bemutatva, ami már kevésbé jellemző. A rajzolás gyönyörű és bámulatban ejtően részletes. A sötét, kékes-zöldes színvilág, a lassú történet vezetés, a keleties, ambient zene, remek film noir hangulatot kölcsönös ennek az alapműnek (az eredeti színezésben láttam, nem a "feljavított" 3D-s narancssárga izében).

Azonban a történet nem túl csavaros. A hangulat teremtő lassúsága miatt, sok minden nem történik, így kicsit hiány érzete marad az embernek a vége után. Lehet, ez 95-ben máshogy volt, de most egy kicsit többet akartam mindenből. Jobban megismerni a karaktereket, de főleg a világot. Látni, hogy alakultak ki ezek a szervezetek, mire jó még ez a világháló, hogy alakította magát a Bábjátékos, hogy lett a főszereplőkből az, aki. És bár ez a vége, a Mátrix 1-hez viszonyítva, elégséges, úgy mindkettőből megnéztem volna/néznék egy méltó folytatást. Ha jól hallottam, ahogy abból, ebből sem sikerült ilyent készíteni.

Értékelem: 8

Ghost in the Shell (1995) on IMDb

Műfaja: animáció, akció, krimi, scifi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2912404115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása